Skip to main content
+30 210 682 4021 Επικοινωνήστε Mαζί Mας

Ως Πλαστικός Χειρουργός στο Μπέβερλι Χιλς με μεγάλη έμφαση στην αναζωογόνηση του προσώπου, παρατηρώ ότι οι περισσότεροι ασθενείς είναι αρκετά επιφυλλακτικοί και έχουν κάποιους ενδοιασμούς για τα ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα και φοβούνται μήπως προκληθούν πιθανές παρενέργειες και αλλεργίες. Μέσα από αυτό το άρθρο, μπορώ να σας διευκρινίσω ορισμένες σημαντικές θεραπευτικές πτυχές των δημοφιλών ενέσιμων fillers.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό σάκχαρο που υπάρχει σε όλα τα θηλαστικά. Είναι ένα υλικό που εμπεριέχεται σε διάφορους ιστούς. Ο ρόλος του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα είναι να παρέχει θρεπτικά συστατικά, να ενυδατώνει το δέρμα κρατώντας νερό, και να ενεργεί ως απορροφητικός παράγοντας.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ διαλύεται με την πάροδο του χρόνου με τη δράση ενός ενζύμου που ονομάζεται υαλουρονιδάση. Ωστόσο, το σώμα γεμίζει τον χώρο όπου το πληρωτικό διαλύθηκε με τον σχηματισμένο κολλαγόνου. Αυτό το νέο κολλαγόνο δρα ως μόνιμο πληρωτικό. Ως εκ τούτου, η ομορφιά των υλικών του υαλουρονικού οξέος είναι ότι συμβαλλούν σ’ ένα πολύ μακροχρόνιο αποτέλεσμα με τη βοήθεια του νέου σχηματισμού κολλαγόνου.

Οι κύριοι τύποι ενέσιμων δερματικών πληρωτικών που χρησιμοποιώ είναι:

  • Hylaform (Κατασκευασμένο από την Allergan)
  • Juvederm Ultra, Juvedem Ultra Plus, Juvderm Voluma, Juvederm Volux, Juvederm Volbella, Juvederm Vollure (Κατασκευασμένο από την Allergan)
  • Restylane, Restylane Lyft, Restylane Silk, Restylane Defyne, Restylane Refyne, Restylane Skin Boosters, Restylane Perlane, Restylane Macrolane (Made Galdema). (Το Macrolane υπάρχει στην Ευρώπη και την Ασία και χρησιμοποιείται για την αύξηση του μαστού και γλουτών)
  • Prevelle Silk (Κατασκευασμένο από Mentor)
  • Anika (Κατασκευασμένο από Anika Therapeutics)
  • Radiesse (από Merz Aestheics)
  • Sculptra (Κατασκευασμένο από Galderma)
  • Hyacorp HA (Γερμανικό πληρωτικό που χρησιμοποιείται για μη χειρουργική αύξηση γλουτών)

Από όλα τα ενέσιμα fillers που αναφέρονται παραπάνω, χρησιμοποιώ κυρίως τα προϊόντα Juvederm και Restylane για το πρόσωπο και το λαιμό.

Χρησιμοποιώ το Radiesse για την αύξηση των μάγουλων μιας και το βρίσκω πιο ογκώδες. Άλλο επίσης καλό πληρωτικό για το μάγουλο είναι το Juvederm Voluma.

Χρησιμοποιώ επίσης το Radiesse για αναζωογόνηση των χεριών και αύξηση των σιαγόνων. Τα Juvederm Voluma και Juvederm Volux είναι επίσης καλά ενέσιμα πληρωτικά για την αύξηση της γνάθου και την αύξηση του πηγουνιού.
Το Sculptra είναι καλό για την αύξηση του όγκου του προσώπου και χρησιμοποιείται επίσης για την αύξηση των γλουτών. Το γερμανικό πληρωτικό υαλουρονικού οξέος Hyacorp HA είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και οικονομικό για μη χειρουργική γλουτιακή αύξηση.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να παραχθεί συνθετικά από ζωικούς ιστούς, να σταθεροποιηθεί χημικά και μετά να καθαριστεί για να χρησιμοποιηθεί ως ενέσιμο τζελ. Το Hylaform είναι ένα σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ ζωικής προέλευσης.

Χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά προϊόντα Juvederm, Juvederm Voluma, Restylane και Perlane. Αυτά τα προϊόντα είναι το αποτέλεσμα βακτηριακής ζύμωσης. Είναι συνθετικά προϊόντα και δεν προέρχονται από ζώα.

Εάν το υαλουρονικό οξύ προέρχεται από ζώα, θεωρητικά έχει λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση ή να προκαλέσει ανοσοαπόκριση ή αυτοάνοση απόκριση.

Η ιατρική βιβλιογραφία δεν υποστηρίζει ότι προκαλούνται πράγματι αυτοάνοσες αντιδράσεις από την χρήση των προϊόντων αυτών. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι αυτά τα προϊόντα πρέπει να αποφεύγονται σε άτομα που έχουν γνωστό ιστορικό πολλαπλών και σοβαρών αλλεργιών. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτούς τους ασθενείς δεν είναι γνωστό εάν τα συνθετικά προϊόντα υαλουρονικού οξέος θα μπορούσαν να προκαλέσουν ή να συμβάλουν σε κάποια αλλεργία.

Εάν ορισμένοι ασθενείς έχουν γνωστή αλλεργία στις gram θετικές βακτηριακές πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται στη σύνθεση του υαλουρονικού οξέος, τότε πρέπει ν’αποφεύγονται.

Τα αντισώματα σχηματίζονται ενάντια του συνθετικού υλικού υαλουρονικού οξέος. Αυτά τα αντισώματα μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των ενέσεων υαλουρονικού οξέος, ειδικά μετά από επαναλαμβανόμενες θεραπείες. Η σημασία της υγείας αυτών των αντισωμάτων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η διαδικασία μεταφοράς μικρολίπους είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Η μακροζωία των υλικών υαλουρονικού οξέος ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, τον τύπο και την χρήση του. Η Juvederm Voluma είναι ένα από τα νεότερα γεμιστικά στην αγορά των ΗΠΑ και ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια. Η εμπειρία μου είναι ότι έχει διάρκεια περίπου 18 μήνες. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το Voluma για αύξηση και ανόρθωση στα μάγουλα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και τονίζει αποτελεσματικά την ορολογία των οστών του μάγουλου που είναι ένα σημάδι ομορφιάς.

Μη χειρουργικές θεραπείες

Ο τομέας των μη χειρουργικών καλλυντικών θεραπειών έχει αλλάξει δραστικά τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν υπάρξει απίστευτες εξελίξεις στις θεραπείες κατά της γήρανσης και στις μη επεμβατικές διαδικασίες για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου και του σώματος. Από το Botox® και τα υλικά πλήρωσης του προσώπου έως τις θεραπείες δέρματος και τις ενέσεις διάλυσης λίπους, οι καλλυντικές μη χειρουργικές θεραπείες μπορούν να προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα με ή χωρίς πλαστική χειρουργική επέμβαση. Ο Δρ John Anastasatos και η ομάδα μας στο  Los Angeles Plastic Surgery είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία μη χειρουργικών θεραπειών στην κλινική μας στο Μπέβερλι Χιλς και στην Αθήνα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι καλλυντικές θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλύνουν τις ρυτίδες και τις γραμμές στο πρόσωπο. Ωστόσο, μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να γεμίσουν μόνο μια ρυτίδα ή να χαλαρώσουν τις συνοφρυωμένες γραμμές. Οι μη χειρουργικές καλλυντικές θεραπείες μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και να βελτιώσουν ή να επεκτείνουν τα αποτελέσματα των χειρουργικών διαδικασιών, όπως τα facelift. Η ελαστικότητα και η υγεία του δέρματος μπορούν να βελτιωθούν και ορισμένα αποτελέσματα ανόρθωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν με μη χειρουργικές θεραπείες.

Καλλυντικές Eνέσεις και Θεραπείες Δέρματος

Θέλετε να συρρικνώσετε ένα διπλό πηγούνι χωρίς χειρουργική επέμβαση ή να επιδιορθώσετε την ζημιά που έχει υποστεί το δέρμα σας από τον ήλιο; Οι καλλυντικές ενέσεις και οι θεραπείες δέρματος μπορεί να είναι ένας μη επεμβατικός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας. Είτε επιλέξετε να υποβληθείτε σε πλαστική χειρουργική είτε όχι, οι μη χειρουργικές θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμφάνισή σας. Μερικές από τις θεραπείες που προσφέρουμε περιλαμβάνουν:

Οι καλλυντικές θεραπείες μπορούν να σας δώσουν την ευκαιρία να επιτύχετε γρήγορες αλλαγές στην εμφάνισή σας χωρίς χειρουργική επέμβαση. Πολλοί τύποι καλλυντικών ενέσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια ενός σύντομου μεσημεριανού  διαλείμματος-χωρίς απαιτούμενο χρόνο ανάρρωσης-προσφέροντας μια γρήγορη, διακριτική επιλογή για να δώσετε ώθηση στην εμφάνισή σας.

Σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας με μη χειρουργικές καλλυντικές θεραπείες; Επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο Los Angeles Plastic Surgery να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τον Δρ Anastasatos για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των μη χειρουργικών θεραπειών μας.

Γραφεία στο Beverly Hills και Αθήνα Προγραμματίστε το ραντεβού σας τώρα!

Τοποθεσία Beverly Hills

WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860
436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210

Τοποθεσία στην Ελλάδα

WhatsApp/Viber: +30 694 064 4031
Πάλας Κεφαλάρι
Κολοκοτρώνη 23
Κηφισιά, 145 62
Αθηνα, Ελλάδα

Τοποθεσία Μπέβερλι Χιλς

436 North Bedford Drive Suite 215
Beverly Hills, CA 90210
WhatsApp/Viber: +1 949 584 2860

Τοποθεσία Bakersfield

4909 Centennial Plaza Way
Bakersfield, CA 93312

Τοποθεσία στην Ελλάδα

Πάλας Κεφαλάρι
Κολοκοτρώνη 23
Κηφισιά, 145 62
Αθηνα, Ελλάδα
WhatsApp/Viber: +30 694 064 4031